10 jul lördag

Missionsrådet berättar - februari-mars 2021

Höstens missionsauktion förändrades ju bland annat till en höstmarknad och det fanns också möjlighet att skänka pengar på andra sätt. Även om allt har varit annorlunda det senaste året så har vi ändå fortsatt att stödja projektet "Hälsa för alla - i Kongo". En rejäl julklapp anlände till våra vänner i Kongo Kinshasa strax före jul. Equmeniakyrkan tillsammans med Human Bridge lät transportera en container fylld med 76 m3 diverse sjukhusmaterial och även babypaket (några från Ingarp). Bertil Svensson tackar alla som bidragit.

Nu har jul och nyår passerat relativt obemärkt, men som vanligt hade vår församling extra fokus på Equmeniakyrkans internationella arbete vid gudstjänsten den 26 december. Den insamling som gjordes plus de pengar som skänkts över året via autogiro gav 45 280 kr. Förra året samlade vi in några tusen mer, så om du av någon anledning missade att ge din gåva eller vill skänka mer, så kan du sätta in den på Equmeniakyrkans bankgiro 900-3286 eller swish 90 03 286. Vi som församlingar är kallade att sprida evangeliet Till jordens yttersta gräns och det du gett kommer kanske att användas till urfolken i norra Ryssland, människor i byar i Thailand eller högt upp i Anderna.

Om du är nyfiken på mission eller inte riktigt vet vad du ska göra och har en dator, så har jag ett tips. På Equmeniakyrkans hemsida finns "Spännande läsning". Det är 60 personliga berättelser om internationell mission. De tipsar att man kan ha texterna som en andaktsbok.
Ta dig tid att läsa. Gud har tid och mötet med honom kan förvandla dig och mig och världen.

5 000 kr från Pryllandans katastroffond har skickats via Diakonia till Honduras och Nicaragua som stöd till dem som drabbats av orkanerna Eta och Iota. Ekonomiskt bidrag fick även Lions i Eksjö som tillsammans med Svenska Kyrkan delar ut matkassar till behövande i bygden.

Det här året har kanske inneburit att du sparat pengar när du inte kunnat resa som du brukar eller shoppat mindre för att du inte gått på kalas och mest suttit hemma. På många andra platser på vår jord har pandemin drabbat hårdare än här. Om du är daglönare och inte får något arbete så har du inga pengar till mat. Om du är elev som brukar få ditt enda mål mat i skolan och den är stängd, så får du bli utan. Be för våra syskon i världen och om du har möjlighet så skänk gärna ett par hundra extra till någon bra hjälpverksamhet.

/Missionsrådet genom Eva Karin Themar

Om bloggen

Här delar församlingsmedlemmar med sig av sina upplevelser i vardag och helg.

Våra pastorer har skrivit många texter i vårt tryckta programblad och några av dem publiceras här.

Vårt aktiva missionsråd berättar om lokalt och globalt missionsarbete.