1 jun torsdag

Missionsrådet berättar

Så har ännu en lastbil med bland annat kläder och möbler åkt iväg till Estland. "Vän till vän" har nu 15 affärer med en omsättning på nästan 20 miljoner svenska kronor. De har mer än 100 anställda + volontärer och på det här sättet stödjer de flera sociala projekt och hjälper människor att få en förändring i sina liv.

"Det är uppmuntrande att se hur Gud leder oss till att ta nya steg in i det Han vill använda oss till och göra världen till en bättre plats". (Citat hämtat ur deras nyaste nyhetsbrev som finns uppsatt på anslagstavlan i kyrkan).
Målet är att ha 20 secondhandaffärer år 2020.

Tack till er som skänkt och hjälpt till att lasta. Ett särskilt tack till patrullen Ugglan som ställde upp och bar pianot på Höreda skola.

Skänk en "Dagens" till Afrika och rädda liv. En vanlig utelunch i Sverige kostar ungefär 100 kr. Samma summa räcker till ett matstöd för ett hushåll med sex personer i en vecka i svältens Somalia. Diakonia ger humanitärt stöd i landet och tar tacksamt emot ett bidrag. Lämna din gåva i sparbössan som finns på serveringsbänken i kyrkan när det är samlingar eller swisha till 90 330 44.

När vi ordnade årets Fairtrade Challange i Missionskyrkan den 12 maj, kom många fika- och matsugna gäster. Drygt hundra personer åt godsaker bakade med någon eller flera rättvisemärkta ingredienser. Som vanligt bakade bland annat upptäckarscouterna. Kaffet och teet är alltid Fairtrade i kyrkan. Nytt för i år var tacobuffén, som mottogs tacksamt.
Intäkterna delades mellan Brobygget, Estland och svälten i Afrika.

Den 4 april fick Anna Rydsmo, som är församligens kontaktperson för Kyrka för Fairtrade, motta ett överraskande och glädjande besked. Ingarps Missionsförsamling hade blivit utsedd till en av Kyrka för Fairtrades "Guldkorn 2016".
Vår församling var en av de 6 som valdes ut i Sverige för att vi ansågs vara ett gott exempel och en inspirationskälla för andra församlingar. Vi uppmanas vara stolta över vårt arbete med rättvis handel och Fairtrade.

Under våren har Diakonia haft en kampanj med namnet "Kryphålet". Sveriges lag säger att vi inte ska exportera krigsmateriel till stater som gör sig skyldiga till grova och omfattande brott mot mänskliga rättigheter. Ändå exporterar Sverige krigsmateriel till 28 länder där människor torteras och fängslas för sina åsikters skull. Genom kryphål i lagen kan försäljningen fortsätta.

Diakonia anser att lagen ska stärkas och genom namninsamling försöker hjälporganisationen sätta press på politikerna. De listor som legat i kyrkan och gjort det möjligt för oss här att stödja kampanjen är inskickade. Innan riksdagen och regeringen tar sommar-semester, ska de ha skrivit om lagen och det kvarstår att se om våra namn gjort skillnad.

Till sist vill jag göra reklam för en ny gratistidning från Equmeniakyrkan vid namn EQUMEN. Den lovar ge insikt i vardagen i församling och i det gemensamma arbetet i Sverige och i världen. Man kan få den som papperstidning eller läsa den på nätet. Gå in på equmeniakyrkan.se och beställ den där. Om du vill ha den, men inte är datorvan kan du be någon av oss i Missionsrådet om hjälp.

Ha en skön sommar där handling och bön för vår värld får plats.

/Missionsrådet genom Eva Karin Themar

Om bloggen

Här delar församlingsmedlemmar med sig av sina upplevelser i vardag och helg.

Våra pastorer har skrivit många texter i vårt tryckta programblad och några av dem publiceras här.

Vårt aktiva missionsråd berättar om lokalt och globalt missionsarbete.