14 sep onsdag

Missionsrådet berättar

På årets scoutläger "Upplyst" i Lekeryd samlades det in pengar till solcellsdriven videoutrustning och belysning till flyttbara skolor i Bangladesh. Scouterna levde upp till sitt måtto "alltid redo!", drygt 20 000 kr blev resultatet.

Nu är det återigen dags för den stora riksinsamlingen Ä Världens Barn.

Radiohjälpen tillsammans med 15 organisationer står bakom kampanjen. De stora insamlings-helgerna är i år den 30/9 Ä 1/10 och 7-8/10. Vi kommer att stå med sparbössor på ICA i år också, så tänk till om du kan ställa upp en timma. Mer information kommer senare.

Presenttips: Du kan köpa linnehanddukar(nytt för i år) eller chokladpaket varav hälften av priset går till Världens Barn. Läs mer om det i kyrkan eller prata med Eva Karin.

Tillsammans med flera andra församlingar på höglandet stöttar vi Unionskyrkan i Estland. Det tydligaste sättet vår församling bidragit är via klädinsamlingarna och 10 % av resultatet av vår Missionsauktion i november.

Höstens klädinsamling blir torsdagen den 6 oktober till onsdagen den 12 oktober. Lägg dina kartonger eller sopsäckar med hela och rena kläder och skor i djurtransporten vid Ingarps missionskyrka, när det passar dig under den veckan.

Mumsiga Faitradefikadagen blir den 20 oktober i år. Traditionsenligt ordnas café i kyrkan med smörgåsar, bullar, kakor, frukt och fairtrademärkta drycker. Caféets öppentider är kl 10.00-11.00 och kl 14.30-17.00. Intäkterna går till Estland.

Välkommen!

Equmeniakyrkans internationella insamling (den vi oftast tar upp annandag jul) startades i år på Hönö-konferensen. Tre år framåt kommer den att ha extra fokus på Syrien och heter "Tänd ett ljus Ä Syrien".

"Ett med dem" heter Open Doors bönesatsning som pågått i över fyra år. Syftet med bönen är att tillsammans be för våra utsatta syskon och den förföljda kyrkan världen över. Om du råkar vara i Göteborg eller Örebro första söndagen i månaden, kan du vara med och be på Open Doors bönemöten. Annars går det bra att be hemma också.

Under sommaren har Eksjö Missionsförsamling och vår startat upp ett samarbete kring gemenskapskvällar tillsammans med nysvenskar, som går på sommarskola i Eksjö Missionskyrka. Vi har träffats i Eksjö Missionskyrka (en gång i Ingarp) torsdagar mellan kl 17 och 19. Kvällarnas viktigaste syfte har varit att samtala. De nya svenskarna vill lära sig svenska och samtalen har gett både nysvenskarna och oss "gammelsvenskar" förståelse för varandra. Det är spännande att möta nya kulturer och tänkesätt.

Vill du vara med? Känner du att det här skulle du tycka om? Hör av dig till Missionsrådet.

En tredjedel av församlingens missionsråd, Erik Gerhardsson, är fortfarande kvar i Grekland och stöttar flyktingar. Glöm inte honom i era förböner.

/Missionsrådet

Om bloggen

Här delar församlingsmedlemmar med sig av sina upplevelser i vardag och helg.

Våra pastorer har skrivit många texter i vårt tryckta programblad och några av dem publiceras här.

Vårt aktiva missionsråd berättar om lokalt och globalt missionsarbete.