Du är här:Start > Blogg > Tankar från pastorn

10 jun fredag

Tankar från pastorn

Den blomstertid nu kommer ...

Den 12 juni tillträder jag som församlings-föreståndare efter att tjänat församlingen som pastor, framförallt med inriktning på barn och ungdomar, under drygt 4 års tid. Det är med stor glädje, förväntan och ödmjukhet som jag går in i den tjänsten.
Ingarps missionsförsamling ligger mig och min familj mycket varmt om hjärtat och vi trivs alla väldigt bra i både församlingen och i bygden.

Särskilt mycket gläds jag själv över att arbetet bland barn och ungdomar är så högt prioriterat och att man har goda relationer både med samhällsföreningen och ekumeniskt tillsammans med andra kyrkor i vår omgivning. Det känns ofta som att det är låga trösklar in i Ingarps missionskyrka, för människor från olika håll och kanter, och det är min innerliga ambition att det ska fortsätta att vara så. Det känns spännande att tillsammans med församlingen få inleda ett nytt kapitel i den gemensamma berättelsen och tillsammans få utforska tiden som ligger framför.

I höstas antog församlingen en vision som ska ligga till grund för församlingens liv och verksamhet, och under våren har vi utforskat och fördjupat visionen under gudstjänsterna och de efterföljande samtalen. Det känns inspirerande och spännande och något att arbeta vidare med framöver.

Som församlingsföreståndare tror jag att det är min uppgift att utmana och inspirera till just samtal och fördjupning. Och som ett led i det kommer jag under det kommande året att uppsöka alla medlemmar i församlingen för personliga samtal om livet, församlingen och tron. Jag hoppas att vi tillsammans ska våga bli ännu bättre på att samtala om de andliga frågorna och även inbjuda de vi möter att delta.

I andra Korinthierbrevet 12:9 skriver Paulus: "I svagheten blir kraften störst". Det säger mig att det är när vi vågar inbjuda andra människor också till våra inre rum som det stora undret sker. Det sker inte när vi bara bjuder på vårt finaste jag; det hela och det starka. Nej, det är när jag vågar svara: "Idag är det inte så bra faktiskt. Jag känner mig ledsen och trött". Det är först när vi vågar vara ärliga och sanna mot oss själva och mot varandra som vi kan mötas på allvar, och det är också i det sanna som vi möter Gud.
En av mina favoritförfattare, Magnus Malm, skriver: "All sanning är en kontaktyta med Gud, hur oandlig den än verkar. All lögn skiljer oss från Gud, hur andlig den än verkar."

Så länge som vi stänger till om oss själva kväver vi livet. Det är när vi öppnar upp, när ljuset och den friska luften får komma in, det är då vi växer och blomstrar! Vi får be att det ska få blir ljuv sommar, inte bara i naturens liv, utan lika mycket i församlingens liv!

Men de orden önskar jag inleda min tid som församlingsföreståndare och genom det inbjuda Dig till spännande och fördjupande samtal.

Den blomstertid nu kommer med lust och fägring stor.
Du nalkas, ljuva sommar, då gräs och gröda gror.
Med blid och livlig värma till allt som varit dött,
sig solens strålar närma, och allt blir återfött
-Psalmer och Sånger nr 199

Med önskan om Guds rika välsignelse och en underbart fin sommar!

/Johanna Fredrixon

Du som önskar samtal, bikt, själavård eller förbön är alltid varmt välkommen att höra av dig till mig! Telefonnummer: 076-3219197

Om bloggen

Här delar församlingsmedlemmar med sig av sina upplevelser i vardag och helg.

Våra pastorer har skrivit många texter i vårt tryckta programblad och några av dem publiceras här.

Vårt aktiva missionsråd berättar om lokalt och globalt missionsarbete.