30 mar onsdag

Missionsrådet berättar ...

Equmeniakyrkans internationella arbete drivs av gåvor och vår församling samlade in 40 815 kr under kampanjen "Tänd ett ljus", som pågick från första advent till sista januari. 2006, för tio år sedan, samlade vi in 64 383 kr.

Dags för vårens klädinsamling till Estland. Du kan som vanligt lägga hela och rena kläder samt skor, klara att sälja, i hästkärran vid Ingarps missionskyrka. Packa det du vill skänka i sopsäckar eller stadiga kartonger. Kärran finns på plats från tisdagen den 19 april till och med måndagen den 25 april.
Behöver du hjälp kan du kontakta Eva Karin telnr 401 02.

Sista helgen i februari kunde 11 flyktingpojkar i Eksjö gå och se filmen om den unge Zlatan. När socialen inte hade möjlighet att bekosta det efterlängtade biobesöket, hade vår församling pengar från fjolårets Prylladeförsäljning och kunde på det sättet uppfylla killarnas önskan. Har du någon idé om hur vi kan stötta de nyanlända och gärna samtidigt öka integrationen, så hör av dig till Mattias eller Eva Karin. Vi är öppna för förslag.

"Livet fortsätter i Homs". Så lyder rubriken på en artikel som Bertil Svensson från Equmeniakyrkan skrivit. Han berättar om sina upplevelser från ett besök i staden i Syrien i början av mars. Här bodde det tidigare 2 miljoner människor men nu efter 5 års inbördeskrig finns endast några hundra tusen kvar. Trots allt, arbetar de för att få tillbaka en normal tillvaro. Vatten och avlopp finns och elen fungerar ibland. Den Evangeliska kyrkans hem för äldre har klarat sig från att bombas sönder och den evangeliska skolan som var stängd i tre månader, är igång igen med 1050 elever. Läs mer på Equmeniakyrkans hemsida.

Än en gång har Erik Gerhardsson åkt ner till den grekiska ön Lesbos. Han vill hjälpa de flyktingar som kommer dit i primitiva båtar. Vår församling stöttar honom med en liten ersättning Ä så som vi tidigare gett ett litet bidrag varje månad till de volontärer som åkt ut från vår kyrka. Glöm inte att be för honom och den svåra situation som råder för flyktingarna med till exempel stängda gränser och lagar som hela tiden ändras.

Equmeniakyrkans förbönskalender ligger i predikstolen! Där finns aktuella förbönsämnen för hela vår värld.

/Missionsrådet genom Eva Karin Themar

Om bloggen

Här delar församlingsmedlemmar med sig av sina upplevelser i vardag och helg.

Våra pastorer har skrivit många texter i vårt tryckta programblad och några av dem publiceras här.

Vårt aktiva missionsråd berättar om lokalt och globalt missionsarbete.