3 sep torsdag

Missionsrådet berättar

Juldagen 2002 åkte 34 medlemmar ur Ingarps ungdomskör till Ecuador. En av platserna de besökte och sov över på var Oyacachi. Det är ett samhälle högt på Andernas sluttning.

Efter lång tids regn utbröt ett jordras den 27 juni i år. Lerfloder totalförstörde 25 hus och många fler skadades. Byn fick evakueras men inga människor rapporteras döda.

Vi uppmanas be för byn, dess invånare och hjälparbetet! Om du vill ge ett ekonomiskt bidrag till hjälp- och uppbyggnadsarbetet i Oyacachi kan du sätta in din gåva på Equmeniakyrkans plusgirokonto 900328- 6 och märka insättningen "Katastrof Ecuador".

Ps. Det regnar fortfarande. Ds

Det finns fortfarande möjlighet att skriva under namninsamlingen för "act now for climate justice" (agera nu för klimat-rättvisa) på Diakonias hemsida eller i på listan i Ingarps missionskyrka.

Vi vill också berätta att i de stora över-svämningar och jordskred som drabbat Myanmar/Burma finns Diakonia på plats. De hjälper de drabbade med bla mat, medicin och tak över huvudet. 70 personer var rapporterade omkomna 12/8 och över 200 000 drabbade. Flera tusen hektar jordbruksmark har översvämmats och man har förlorat både spannmål och boskap. Det förväntas bli svårt med livsmedels-försörjningen i landet. Dina böner och din gåva till Diakonias katastroffond gör skillnad!

Under sommarens stora regionsscoutläger "Klockrent 2015" i Tångerda samlades över 150 000 kr in. De ska användas till skolgång för barn i Indien.

De stora insamlingslördagarna för Världens barn är 26 september och 3 oktober. Mer information om vad vi i församlingen ska göra kommer senare.

Klädinsamling till Estland blir torsdagen den 1 oktober till onsdagen den 7 oktober. Då kan du lägga dina kartonger eller sopsäckar med hela och rena kläder och skor i djurtransporten vid Ingarps missionskyrka.

Välkomna att delta i Stora Fairtrade-fikadagen i Ingarps missionskyrka torsdagen den 15 oktober!

På förmiddagen är caféet öppet kl. 10-11 för både barntimmebesökare och andra och på eftermiddagen är caféet öppet mellan kl. 14.30 och 17.00. Det finns både smörgåsar, bullar, kakor, frukt och Fairtrademärkta drycker att köpa. Intäkterna går till vårt missionsarbete i Estland.

Du som går i skolan kan gå av bussen och ta ditt mellanmål där. Scouterna kommer att hjälpa till att baka till detta café.

Ordna gärna eget Fairtradefika på ditt jobb eller skola! Läs mer på www.fairtrade.se.

Under vecka 43 har Brobygget bjudit hit två ungdomskonsulenter från vår systerkyrka i Estland. Förhoppningsvis får vi besök av dem under måndagskvällen i Ingarps SMU- en del av Equmenia.

Hanna Larsson har nu slutat arbeta för OM och istället börjat läsa till förskollärare i Jönköping. Hennes sista nyhetsbrev finns uppsatt att läsa i kyrkan. Vi önskar henne Guds välsignelse!

/Eva Karin Themar och Anna Rydsmo

Om bloggen

Här delar församlingsmedlemmar med sig av sina upplevelser i vardag och helg.

Våra pastorer har skrivit många texter i vårt tryckta programblad och några av dem publiceras här.

Vårt aktiva missionsråd berättar om lokalt och globalt missionsarbete.