10 jun onsdag

Missionsrådet berättar

Nya Prylladan

Vid senaste församlingsmötet beslutades att loppisförsäljningen i Nya Prylladan fortsätter. Den här säsongen kommer 70% av intäkterna att gå till olika missionsprojekt och de resterande 30% till Ingarps missionsförsamlings byggnadsfond.

De missionsprojekt som kommer att stödjas är:

Nepals jordbävningsdrabbade befolkning, via Equmeniakyrkans internationella arbete. (www.equmeniakyrkan.se)

● Romska familjer i Rumänien: utbildning till barn och försörjningsmöjligheter för föräldrar via Erikshjälpen. (www.erikshjalpen.se)

● Krigsdrabbade i Syrien via den kristna organisationen Open Doors. (www.open-doors.se)

● Social stöttning i närområdet.

Be och Ge!

De två första helgerna som Nya Prylladan hållits öppen har intäkterna till mission oavkortat gått till Nepal och extrainsamlingar har även gjorts i missionskyrkan. Om du inte haft möjlighet men känner att du vill skänka ett bidrag, kan du sätta in din gåva på Equmeniakyrkans pg 90 03 28-6.

Stoppa klimatförändringar

I förra programbladet tog vi upp kampanjen Act now for climate justice. Nu kan du skriva under namninsamlingen på anslagstavlan i entrén i kyrkan om du inte kan göra det via internet.

Brobygget

Ännu ett lastbilslass med insamlade kläder och möbler har åkt iväg till Estland. Bilderna är från den nyöppnade loppisen i Narva.

I oktober kommer barn- och ungdoms-konsulenterna inom Unionskyrkan på besök till Sverige. Dessa två stöttas av Brobygget och bland annat har de 10% från vår missionsauktion gått till deras löner. Vi hoppas att de ska hinna hälsa på våra SMU-grupper även i Ingarp.

Till Kristi Himmelsfärdshelgen 2016 planeras en resa till Estland då man är välkommen att följa med. Bland annat besöks församlingar och second handbutiker samt några av landets sevärdheter. Låter det intressant? Lämna intresseanmälan till Anna eller Eva Karin!

/Eva Karin Themar och Anna Rydsmo

Om bloggen

Här delar församlingsmedlemmar med sig av sina upplevelser i vardag och helg.

Våra pastorer har skrivit många texter i vårt tryckta programblad och några av dem publiceras här.

Vårt aktiva missionsråd berättar om lokalt och globalt missionsarbete.