Du är här:Start > Blogg > Bok- och apptips

10 jun onsdag

Bok- och apptips

Jag läser så mycket bra böcker på själavårdsutbildningen jag går och jag vill dela med mig ett tips. Det är en bok som heter Livet jag längtar efter. Heliga vanor för vanliga människor av författaren och pastorn John Ortberg, Libris förlag.

Den finns att beställa som pocketbok på bland annat www.bokus.com eller www.adlibris.com för ca 50 kr.

Han försöker "göra heliga vanor tillgängliga för vanliga människor. Klosterkyrkor och ökenfäder må verka fjärran när disktravarna tornar upp sig i köket, men det är just där, i vardagen, som Gud vill möta oss", som det står i texten på baksidan av boken.

Alla som varit kristna i ett par år borde läsa den, tycker jag! Han tar på ett roligt och seriöst, med hög igenkänningsfaktor, upp de frågor vi brottas med som kristna i vardagen och vill hjälpa oss att fördjupa vår relation med Gud.

Jag (av alla människor) vill också tipsa om en app, som jag önskar skulle finnas på svenska men som är på ganska lätt engelska. Den heter Pray as you go och erbjuder gratis en ca 12 minuters andakt/bibelmeditation för varje dag. Den hjälper till att göra bibelordet nära och levande i vardagen på ett lagom långt och enkelt sätt. Bibeltexten kan man läsa på svenska och vissa av de kristna stororden får man kanske slå upp i lexikon i början. Den är ett sätt att bli stilla och öppna upp för Guds ord inför dagen som väntar.

/Anna Rydsmo

Om bloggen

Här delar församlingsmedlemmar med sig av sina upplevelser i vardag och helg.

Våra pastorer har skrivit många texter i vårt tryckta programblad och några av dem publiceras här.

Vårt aktiva missionsråd berättar om lokalt och globalt missionsarbete.