Du är här:Start > Blogg > Vad brinner du för

24 apr torsdag

Vad brinner du för


Det finns minst ett området i ditt liv som glöder. Visste du om det?
Kanske är du väl medveten om detta. Kanske har du inte upptäckt det än. Men det finns där.
Det hettar. Gnistrar. Sprakar. Mjukar upp och formar.

Det finns flera bibelställen, både i gamla och nya testamentet, där Gud beskrivs som en eld. En förtärande eld. Kanske känns den bilden hotfull och främmande, men den kan också ses som inspirerande och utmanande. Gud är den som liksom elden, renar och förnyar, omskapar och skapar förutsättningar för något nytt.
Och samma egenskaper finns också inom dig och mig, och i våra liv. Som skapta till Gud avbild finns det inom varje människa en kallelse till omstart och förnyelse. En kallelse att leva i ständig beredskap till uppbrott och förvandling. Och en kallelse att brinna.

Ibland dyker det upp saker och situationer som får oss att hetta till och vakna upp. Det kan vara en fråga som engagerar oss på djupet. Det kan vara en uppgift som vi behöver utföra. Det kan vara en människa nöd, ett outforskat område eller ett galet projekt. Men när du ställs inför det så händer något inom dig, det bubblar och glöder.
Och jag tror att Gud vill att du ska ta den glöden på allvar. Att du ska våga tända på. För om jag låter Guds heliga Ande blåsa över just min glöd, oavsett vad den består i, så kan mirakel ske!
Så använd det Du brinner för, och låt Herrens eld uppfylla dig. Då ska du får se att Han vill använda dig som en fackla för att sätta världen i brand!

På onsdag inbjuds vi att fira Valborgmässoafton tillsammans, och bildligt och bokstavligt glöda tillsammans och värma varandra. Hoppas att vi ses!

/Johanna Fredrixon

Om bloggen

Här delar församlingsmedlemmar med sig av sina upplevelser i vardag och helg.

Våra pastorer har skrivit många texter i vårt tryckta programblad och några av dem publiceras här.

Vårt aktiva missionsråd berättar om lokalt och globalt missionsarbete.