- Nyheter http://www.eq-ingarp.se Nyheter från sv-se © 1995 - 2020 () () Wed, 19 Feb 2020 13:43:00 +0100 Wed, 19 Feb 2020 13:43:00 +0100 http://www.rssboard.org/rss-specification 1 - Nyheter http://www.eq-ingarp.se Nyheter från <![CDATA[Årshögtid 23 mars 2020 kl. 10:00]]> Wed, 19 Feb 2020 13:43:00 +0100

Årshögtiden firas i samband med tacksägelsegudstjänsten.

Vi går igenom verksamhetsberättelse för 2019, årsredovisning, kassarapport, och ansvarsfrihet för styrelsen.

Servering

]]>
<![CDATA[Konsert med Bengt Johansson och Ingarps Ungdomskör]]> Wed, 19 Feb 2020 13:40:00 +0100

Lördag 7 mars 2020 kl. 19:00

Nu är det dags igen!

Senast Bengt Johansson och Ingarps Ungdomskör sjöng tillsammans var 1999.

Vi har valt ut några av Bengts många sånger att sjunga för och tillsammans med er.

Servering.

]]>
<![CDATA[Styrelsen informerar]]> Thu, 06 Feb 2020 15:05:00 +0100 Efter årsmötet och det konstituerande mötet ser styrelsen ut så här:
Agneta Johansson ordförande
Daniel Björketun vice ordförande och vice församlings-föreståndare
Ida Hjalmarsson ledamot
Kalle Hörlén och Henrik Källner personalråd
AnnaKarin Frisk sekreterare
Rosi Herbertsson vice sekreterare
Ingemar Ohlsson ekonomiansvarig, register- och statistikansvarig (adjungerad)
Johanna Fredrixon pastor (adjungerad)
Representant från Ungdomsstyrelsen (adjungerad).

Frågan om ungdomsledare är ständigt aktuell och flera personer har tillfrågats, men tyvärr är det i skrivande stund fortfarande olöst. Vår ungdomsverksamhet är en viktig del av församlingens ansvar och vi arbetar vidare för att hitta en lösning.

Tonårsrummet och ungdomslokalerna ska upprustas i en gemensam satsning mellan Equmenia och församlingen.

Samarbetet med Samhällsföreningen resulterar i en ny upplaga av "Schyssta låtar" den 1 februari.

Församlingsmötet i september föreslog gemensamma böneämnen för församlingen över längre tid och de kommer att annonseras i månadsbladen. Alla är välkomna att lämna in förslag till böneämnen.

Styrelsen kommer att gå en styrelseutbildning två lördagar under våren.

Församlingen deltar i projektet "Till jordens yttersta gräns" och styrelsen kommer att tillsammans läsa "Andens folk" som handlar om Apostlagärningarna.

Årshögtiden blir den 23 februari med bland annat årsredovisning och årsberättelse.

Varmt välkomna till kyrkan!

]]>
<![CDATA[Ungdomsledare till Equmeniakyrkan Ingarp]]> Fri, 28 Jun 2019 11:26:00 +0200 Equmeniakyrkan Ingarp är en aktiv och växande landsbygdsförsamling på småländska höglandet mellan Eksjö och Vetlanda. Församlingen har 208 medlemmar. Vi är en församling med Kristus i centrum. Barn- och ungdomsarbetet har hög prioritet och församlingen har anförtrott detta arbete åt Equmenia Ingarp, som bedriver ett omfattande barn- och ungdomsarbete för alla åldrar med bland annat barntimmar, idrott, scout (Spårare, Upptäckare och tonårsscout), söndagsskola och tonår. Församlingen har flera körer. Ingarps ungdomskör samlar många av traktens ungdomar.

Under tiden Joel, en av våra pastorer, är tjänstledig söker vi en ungdomsledare. Varaktighet 1 år, från september 2019 till september 2020, med möjlig förlängning ytterligare ett halvår under hösten 2020. Önskad tjänstgöringsgrad är 75%, men det kan diskuteras.

Din huvuduppgift är att vara en inspirerande och sammanhållande kraft i ungdomsarbetet. Du är bra på att se behov och komma med egna initiativ. Vi vill att du har ett stort engagemang för människor och särskilt ungdomar. Församlingens gudstjänster är viktiga pulsslag i församlingens liv och har du möjlighet att medverka med predikan då och då är det en fördel.
Vi vill att du har fullgjord gymnasieutbildning och ser gärna att du parallellt med ditt arbete är en del av södra Vätterbygdens ungdomsledarutbildning, ungdomsledaråret (SVF_Ungdomsledaråret).
Du har en kristen tro och naturligtvis vill vi att du ska vara beredd på att arbeta kvällar och helger och du ska ha körkort.

Du får samarbeta med många engagerade ledare, pastor och styrelserna för Equmenia och församling. Är du intresserad av att jobba i en aktiv församling med en välfungerande struktur, där det också finns öppenhet för nya intryck och uttryck? Tveka inte att ta en kontakt!

Välkommen med dina ansökningshandlingar inklusive CV till personalrådet, e-postadress saldneranders@gmail.com.

Kontaktperson är pastor och församlingsföreståndare Johanna Fredrixon som nås på telefon 076-3219197 eller e-post johanna@eq-ingarp.se

]]>
<![CDATA[Hälsning från verksamhetsrådet]]> Tue, 12 Feb 2019 22:30:00 +0100 Verksamhetsrådet är den grupp församlingen valt att, tillsammans med pastorn, ha huvudansvaret att planera gudstjänsternas utformning. Vårt mål är att så många som möjligt ska känna sig delaktiga och välkomna till våra olika samlingar och vi vill uppmuntra en bredd av uttryck och röster. I Kolosserbrevet står det att det är "tillsammans med alla de heliga som vi förmår fatta längden och bredden och höjden och djupet".

Vi skulle bli väldigt glada om fler vågade ta mod till sig och hörde av sig till oss om de själva känner att de vill leda gudstjänsten, sjunga eller spela något eller på något annat sätt medverka vid någon samling. Det är bara jätteroligt och välkommet - så fundera gärna på om DU vill bidra på något sätt och tveka inte att säga till!

]]>
<![CDATA[Vision]]> Mon, 08 Feb 2016 21:55:00 +0100 Antagen vision på årsmötet 2015-11-13:

Equmeniakyrkan Ingarp är en missionerande, levande gemenskap med Jesus Kristus i centrum, öppen för alla.
Vi vill vara en kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar Ä mig, dig och världen.
Vi vill vara en församling där alla känner sig välkomna, där nåden och lärjungaskapet betonas.
Därför
- står barn- och ungdomsarbete i fokus
- skapar vi förtroendebyggande mötesplatser
- ökar vi vår medvetenhet om vårt uppdrag; att hjälpa människor med andliga såväl som sociala behov
- söker vi vägar att nå ut till människor, nära och långt bort
]]>