29 aug tisdag

Missionsrådet berättar

Scouter och kor
Vid årets scoutläger gjordes som vanligt en insamling. Denna gång gick pengarna till ett av Erikshjälpens projekt. På grund av torkan i östra Afrika dör korna för massajerna i Kenya. 2000 kronor kan ge en massajisk familj en ny ko där även eventuella veterinärsbesök ingår. Kon ger mjölk och inkomster som i sin tur täcker kostnaderna för mat, medicin och skolgång för barnen.
Som vanligt var scouterna generösa.

Världens Barn
Världens Barn-insamlingen närmar sig. Femton välkända och noga granskade organisationer samlar tillsammans med Radiohjälpen in pengar till hjälpprojekt med barn i centrum. I år ska vi stå med sparbössor på ICA i Eksjö fredagarna 29 september och 6 oktober. Tänk till om du kan ställa upp en timma. Det blir spännande att se om det finns några kontanter kvar. Vi kommer också att samla in kollekter, som går till Världens Barn, vid Höredalopps-gudstjänsten och scoutgudstjänsten. Vi får se om någon mer aktivitet anordnas.

Klädinsamling till Estland
Dags för höstens Klädinsamling. Denna gång pågår den lördagen den 30 september till och med fredagen den 6 oktober. Som vanligt kan du lägga dina hela och rena kläder samt skor i hästtransporten vid Ingarps missionskyrka. Glöm inte att packa dem i lagom tunga kartonger eller sopsäckar.


Torkan i Afrika
Jag startade med att skriva om torkan i Afrika och jag avslutar med det. Den extrema torkan i östra Afrika är tyvärr inte avhjälpt. Din gåva oavsett storlek välkomnas. Skänk via t ex Diakonia eller Röda korset, eller någon annan hjälporganisation med 90-konto. Varför inte swisha en gåva nu direkt till Diakonia på nummer 90 33 04 4. Du kan skriva Somalia och Kenya på meddelanderaden, så går pengarna helt säkert till torkkatastrofen.


/Missionsrådet genom Eva Karin Themar

Om bloggen

Här delar församlingsmedlemmar med sig av sina upplevelser i vardag och helg.

Våra pastorer har skrivit många texter i vårt tryckta programblad och några av dem publiceras här.

Vårt aktiva missionsråd berättar om lokalt och globalt missionsarbete.